Před třemi lety jsem si trochu pozměnila nějaký recept na cheesecake co jsem tenkrát našla na netu. Dlouho jsem ho nedělala a tak, když se naskytla možnost zúčastnit se výzvy od blogerky.cz s firmou Dione neváhala jsem. Už jen proto, že jsme si tuto značku oblíbili například u muffinů odkaz.

Tak vzhůru na cheesecake!

Cheesecake

Co jistě uvítáte je to, že se jedná o nepečený dezert. V tomto vedru naprostá výhoda. Je to velmi rychlé pokud nepočítáme proces tuhnutí. Ten je v minimu 1 hodina a půl, ale nejlíp uděláte když to necháte vychladit přes noc.

Já dělala vše z polovičního množství do malé formy. Sem to, ale napíšu pro klasickou formu. 🙂

Suroviny na klasickou dortovou formu:
– 280 g máslových sušenek
– 250 g zakysané smetany
– 400 g smetany ke šlehání
– 250 g mascarpone (i na malou formu jsem nechávala celé)
– rumové aroma (nebo vanilkové)
– 2 – 4x ztužovač do šlehačky (dřív jsem dělala se dvěma balíčky, ale použila jsem je i na malou a drží perfektně tak ty 4 budou lepší :))
– 150 g másla
– cukry krupice a moučka
– ovoce

Postup

Sušenky rozmělníme nejlépe v robotu, ale jde to i válečkem (vlastní zkušenost). Až z nich bude sypká směs, roztopte si máslo a sušenky s ním zalijte. Dobře promíchejte. Do formy s pečícím papírem na dně nasypte směs ze sušenek a másla, uhlaďte skleničkou a dejte chladit asi na 30 minut.

cheesecake

Za 30 minut vyšlehejte smetany ke šlehání se ztužovači. V druhé misce vyšlehejte zakysanou smetanu s mascarpone a přidejte k tomu vyšlehanou šlehačku. Moučkovým cukrem doslaďte podle chuti a kápněte trochu rumového aroma. Já kápla trochu víc a máme to brutálně rumové. 😀 Celou ochucenou směs rozetřete na sušenkový korpus a dejte opět aspoň na půl hodiny do ledničky.

Pak si připravte ovocnou směs. Já měla k dispozici lesní směs od firmy Dione a zase jsem jen žasla. Nečeká vás nějaké ovoce u sebe slepené, ale každý plod je sám. Jsou to nádherné kusy. Opravdu jsem z toho nadšená, v zimě je to pak ideál mít něco takového v mrazáku.

cheesecake

Samozřejmě teď je sezóna a tak můžete použít čerstvé. A ještě líp domácí ovoce. 🙂
Tento balíček obsahoval celé maliny, borůvky, ostružiny a červený rybíz.

cheesecake

Celý sáček jsem vysypala do hrnce a zasypala cukrem, cca 3 lžíce krystalu. Přilila trochu vody. A začala vařit. Ovoce by se nám mělo svařit na hustou hmotu. Pokud vám to nebude chtít zhoustnout, můžete přisypat trochu pudinku. Nechat převařit a odstavit.

Po dovaření, směs necháme úplně vychladnout. Ochutnáme zda není potřeba dosladit a dáme na cheesecake.

Celé dílo pak už naposledy pošleme do lednice. Čím déle tam zůstane tak to bude tužší.

A cheesecake je na světě! Je to naprosto osvěžující (u nás rumová) záležitost. Lesní směs tomu dodá pěkné grády a kyselou tečku.

Máte rádi cheesecake?

 

 

Mohlo by se vám líbit..

6 thoughts on “Cheesecake s lesní směsí plus výzva s Dione”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *