Před třemi lety jsem si trochu pozměnila nějaký recept na cheesecake co jsem tenkrát našla na netu. Dlouho jsem ho nedělala a tak, když se naskytla možnost zúčastnit se výzvy od blogerky.cz s firmou Dione neváhala jsem. Už jen proto, že jsme si tuto značku oblíbili například u muffinů odkaz.

Tak vzhůru na cheesecake!

Cheesecake

Co jistě uvítáte je to, že se jedná o nepečený dezert. V tomto vedru naprostá výhoda. Je to velmi rychlé pokud nepočítáme proces tuhnutí. Ten je v minimu 1 hodina a půl, ale nejlíp uděláte když to necháte vychladit přes noc.

Já dělala vše z polovičního množství do malé formy. Sem to, ale napíšu pro klasickou formu. 🙂

Suroviny na klasickou dortovou formu:
– 280 g máslových sušenek
– 250 g zakysané smetany
– 400 g smetany ke šlehání
– 250 g mascarpone (i na malou formu jsem nechávala celé)
– rumové aroma (nebo vanilkové)
– 2 – 4x ztužovač do šlehačky (dřív jsem dělala se dvěma balíčky, ale použila jsem je i na malou a drží perfektně tak ty 4 budou lepší :))
– 150 g másla
– cukry krupice a moučka
– ovoce

Postup

Sušenky rozmělníme nejlépe v robotu, ale jde to i válečkem (vlastní zkušenost). Až z nich bude sypká směs, roztopte si máslo a sušenky s ním zalijte. Dobře promíchejte. Do formy s pečícím papírem na dně nasypte směs ze sušenek a másla, uhlaďte skleničkou a dejte chladit asi na 30 minut.

cheesecake

Za 30 minut vyšlehejte smetany ke šlehání se ztužovači. V druhé misce vyšlehejte zakysanou smetanu s mascarpone a přidejte k tomu vyšlehanou šlehačku. Moučkovým cukrem doslaďte podle chuti a kápněte trochu rumového aroma. Já kápla trochu víc a máme to brutálně rumové. 😀 Celou ochucenou směs rozetřete na sušenkový korpus a dejte opět aspoň na půl hodiny do ledničky.

Pak si připravte ovocnou směs. Já měla k dispozici lesní směs od firmy Dione a zase jsem jen žasla. Nečeká vás nějaké ovoce u sebe slepené, ale každý plod je sám. Jsou to nádherné kusy. Opravdu jsem z toho nadšená, v zimě je to pak ideál mít něco takového v mrazáku.

cheesecake

Samozřejmě teď je sezóna a tak můžete použít čerstvé. A ještě líp domácí ovoce. 🙂
Tento balíček obsahoval celé maliny, borůvky, ostružiny a červený rybíz.

cheesecake

Celý sáček jsem vysypala do hrnce a zasypala cukrem, cca 3 lžíce krystalu. Přilila trochu vody. A začala vařit. Ovoce by se nám mělo svařit na hustou hmotu. Pokud vám to nebude chtít zhoustnout, můžete přisypat trochu pudinku. Nechat převařit a odstavit.

Po dovaření, směs necháme úplně vychladnout. Ochutnáme zda není potřeba dosladit a dáme na cheesecake.

Celé dílo pak už naposledy pošleme do lednice. Čím déle tam zůstane tak to bude tužší.

A cheesecake je na světě! Je to naprosto osvěžující (u nás rumová) záležitost. Lesní směs tomu dodá pěkné grády a kyselou tečku.

Máte rádi cheesecake?

Zelenina na grilování od firmy Dione

Dále jsme obdrželi od firmy Dione zeleninu na gril. Po rozbalení na nás vykoukly krásné velké kusy zeleniny. Paprika, cuketa, cibule, vše opravdu hezké velké kousky ideální ke grilování. My jsme ovšem zvolili trošku jinou úpravu. Zeleninu jsme dali na plech, posypali bazalkou a tymiánem, osolili, opepřili, zakápli olejem a nechali jsme zapéct v troubě s vrchním grilováním. Až se nám zelenina krásně opekla, nechali jsme chvíli vychladnout a podávali jsme s grilovanou krkovicí. Tentokrát přímo z ohně. Zelenina se naprosto výborně hodila k masu. V jednoduchosti je síla, stačí trochu koření, skvělou zeleninu a máte přílohu hotovou. Nemusíme přece stále konzumovat chleba a brambory.

Jakou přílohu preferujete ke grilování?

 

Mohlo by se vám líbit..

4 thoughts on “Cheesecake s lesní směsí plus výzva s Dione”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *