Hezký den všem, dnes bude na pořadu nějaké to pečení. To už dlouho nebylo, viďte. Šlehačková bublanina. Tak zní heslo dne.Tahle šlehačková bublanina bude s jahodami, ale můžete tam nasypat prakticky jakékoliv ovoce co máte při ruce. Výsledek, který z toho vznikne je tak božský, že jsem jedla přímo z plechu. Bublanina je nadýchaná a ty jahody v tom mmm.
Tak sesbírejte všechny ingredience, hrnek (ano váhu nepotřebujete! ) vyčleňte si půl hodinku a jdeme na to.
Šlehačková bublanina
co budeme potřebovat
- 3 vajíčka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krystalu
- 1 balení kypřícího prášku
- 1 smetanu ke šlehání (cca 200g)
- 1 smetanu
- ovoce
- trouba na 180°C
Vejce spolu s krystalem mixujte pomocí ručního šlehače do nadýchané pěny. Jak budete mít pěnu, přidejte do mísy k této pěně mouku, kypřící prášek. Pořádně vše zamíchejte, ale už jen stěrkou. Pak přidejte smetanu ke šlehání. A opět řádně vše zamícháme. Poté přidávejte po troškách normální smetanu, aby jste docílili správné konzistence. Těsto musí být lehce tekuté. Chápejme né úplná polívka. 😀 (Popis jak noha.)
Ještě k té konzistenci. Já jsem si představila jak se to asi bude nalívat na plech a podle toho jsem přilévala. Odhadem jsem tam nalila ještě půl kelímku té smetany.
Když už těsto máme připravené, tak na plech vyložený pečícím papírem těsto nalijeme. A pak ho řádně posypeme jahodami či jiný vámi zvoleným ovocem. Šup s tím do trouby. Pečeme klasicky až projde těsto přes kontrolu špejlí tak vyndaváme.
Takový malý tip jak odstopkovávat jahody – vezměte si brčko a protáhněte ho spodní stranou jahody, ke stopce nahoru. Zbavíte se tak elegantně celé stopky, ale i celého středu jahody. Udělala jsem tímto způsobem celý kyblík jahod za tak rychlý čas, že jsem tomu ani sama nevěřila. Jde to dobře a hlavně rychle!
Přidávám foto jak by to mělo vypadat.
To je vše. Ještě foto výsledku. Doufám, že vás recept zaujal a pokud vyzkoušíte, tak ráda uvidím foto. 🙂
Máte rádi bublaniny?
Další recepty najdete zde.
Bublaninu mám rád i s višněmi. Ale teď je jahodová sezóna, takže…
Právě no
Bublaniny miluji s takovou tou drobenkou nahoře, bohužel jahodovou mi přítel nechce jíst. Nejlepší je borůvková 🙂
Já mám ráda ještě z třešní a z meruněk 🙂