Hezký den všem, dnes bude na pořadu nějaké to pečení. To už dlouho nebylo, viďte. Šlehačková bublanina. Tak zní heslo dne.Tahle šlehačková bublanina bude s jahodami, ale můžete tam nasypat prakticky jakékoliv ovoce co máte při ruce. Výsledek, který z toho vznikne je tak božský, že jsem jedla přímo z plechu. Bublanina je nadýchaná a ty jahody v tom mmm.

Tak sesbírejte všechny ingredience, hrnek (ano váhu nepotřebujete! ) vyčleňte si půl hodinku a jdeme na to.

Šlehačková bublanina

co budeme potřebovat
  • 3 vajíčka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalu
  • 1 balení kypřícího prášku
  • 1 smetanu ke šlehání (cca 200g)
  • 1 smetanu
  • ovoce
  • trouba na 180°C

Vejce spolu s krystalem mixujte pomocí ručního šlehače do nadýchané pěny. Jak budete mít pěnu, přidejte do mísy k této pěně mouku, kypřící prášek. Pořádně vše zamíchejte, ale už jen stěrkou. Pak přidejte smetanu ke šlehání. A opět řádně vše zamícháme. Poté přidávejte po troškách normální smetanu, aby jste docílili správné konzistence. Těsto musí být lehce tekuté. Chápejme né úplná polívka. 😀 (Popis jak noha.)

Ještě k té konzistenci. Já jsem si představila jak se to asi bude nalívat na plech a podle toho jsem přilévala. Odhadem jsem tam nalila ještě půl kelímku té smetany.

Když už těsto máme připravené, tak na plech vyložený pečícím papírem těsto nalijeme. A pak ho řádně posypeme jahodami či jiný vámi zvoleným ovocem. Šup s tím do trouby. Pečeme klasicky až projde těsto přes kontrolu špejlí tak vyndaváme.

Takový malý tip jak odstopkovávat jahody – vezměte si brčko a protáhněte ho spodní stranou jahody, ke stopce nahoru. Zbavíte se tak elegantně celé stopky, ale i celého středu jahody. Udělala jsem tímto způsobem celý kyblík jahod za tak rychlý čas, že jsem tomu ani sama nevěřila. Jde to dobře a hlavně rychle!

Přidávám foto jak by to mělo vypadat.

 

To je vše. Ještě foto výsledku. Doufám, že vás recept zaujal a pokud vyzkoušíte, tak ráda uvidím foto. 🙂

šlehačková bublanina

Máte rádi bublaniny?

Další recepty najdete zde.

Mohlo by se vám líbit..

4 thoughts on “Recept: Šlehačková bublanina s jahodami (HRNKOVÁ)”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *