Dnes si ukážeme jak udělat další chuťovku na zobání k televizi. Minule to byly pražené madle, tentokrát přesedláme na kešu. Nebude to ovšem tak jednoduché předtím. Budeme potřebovat i více ingrediencí, ale o to méně času na přípravu. Vzhůru na to a jdeme si ukázat jak udělat sladko-pálivé kešu.

Na sladko-pálivé kešu si připravte:

 – 350 g kešu

–  Med

– Kajenský pepř nebo chilli

– Cukr

– Sůl

Jak se dělají sladko-pálivé kešu?

Samozřejmě kešu oříšky. Kupte si nepražené, nesolené, hezky přírodní. Třeba přímo zde, z tohoto eshopu Zodo oříšky. Přijdou vám hezky vakuově zabalené a buď je můžete mlsat rovnou nebo se s námi dát do receptu. Najdete tam mimo jiné celou škálu  dalších oříšků a tak si tam rovnou můžete pořídit i mandle na náš minulý recept. 🙂

Sladko-pálivé kešu

Na recept jich budete potřebovat zhruba 350 gramů, také si nachystejte med. Pokud možno, ještě ten tekutý. Dále budeme potřebovat sůl, cukr a kajenský pepř nebo chilli. To už je na vás co vám více chutná.

Hned než začnete cokoliv dělat, začněte nahřívat troubu na 160°C. Pak to jde ráz na ráz. Vezměte si misku, která je vhodná do mikrovlnné trouby. Do ní dejte jednu lžíci medu a jednu lžičku kajenského pepře a důkladně promíchejte. Celou směs dejte do mikrovlnné trouby na pár vteřin. Med vám krásně změkne a bude hezky tekutý. A to my potřebujeme, aby se to hezky obalilo. Nyní nasypejte ořechy do misky s medem a pořádně promíchejte.

Všechno obalte!

Všechny ořechy se vám hezky obalí v námi namíchané směsi. Tu pak celou vyklopte na plech vystlaný pečícím papírem. Pořádně a rovnoměrně rozprostřete přes celý plech. Dejte do trouby a pečte asi 10 – 15 minut. Nikam neutíkejte a pečlivě kontrolujte stav v troubě. Ořechy mají tendenci se rychle pálit. Každá trouba peče jinak a někdo je může mít hotové klidně za 9 minut.

Po upečení nepanikařte, že se to všechno bude maličko táhnout a lepit. To je správně a přesně to tak chcete. Vyklopte vše co jste upekli do misi a zasypejte směsí z jedné lžičky cukru a jedné lžičky soli. Pořádně promíchejte. Tím, že se to vše hezky lepilo, tak se směs nachytá na ořechy. Nechejte vychladnout, tím to vše hezky ztuhne a nebude to už lepit. Trochu s ořechy poházejte, aby se od sebe oddělily a můžete se na ně zuřivě vrhnout a nebo nechat k televizi na večer.

Hlavně pozor nenechte je zvlhnout nebo dlouho na slunci. Med a cukr začnou dělat svou práci a bude to lepit!!

Sladko-pálivé kešu

Máte rádi sladko pálivou chuť?

Váš Medvěd

Mohlo by se vám líbit..

4 thoughts on “Recept – Sladko-pálivé kešu”

  1. Jeej, s tím by se mi nechtělo dělat:D Vezmu oříšky a jdu k televizi:D I když se teď snažím jíst zdravěji, takže večer určitě žádné oříšky!:D

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *