Určitě každý známe malinký dezertík pro děti Brumík. Co si budeme povídat rádi si ho dají i dospělí. Před pár měsíci jsme čekali návštěvu s prckem. A já přemýšlela co upeču. Od Medvěda jsem k Vánocům dostala silikonovou formu medvěda. 🙂 A tak jsem ji chtěla vyzkoušet. Hledala jsem co do toho za těsto. Bylo jasné, že nějaký piškot nebo perník. Nakonec jsem se rozhodla pro piškot a sháněla se po nějakém zajímavém receptu.

Objevila jsem recept přímo na Brumíka! Ano je to opravdu, stejně tvářící a i na chuť stejný, přesně jako Brumík.

Recept je jednoduchý a troufám si říci, že i dítě ho zvládne a bude moct si upéct svou oblíbenou pochoutku. (Samozřejmě s dospěláckým dozorem při manipulaci s troubou.)

Po tomto nadýchaném piškotu se absolutně zaprášilo. A pozor není to dusivka! 🙂 Ještě jsem přemýšlela pro příště to něčím naplnit stejně jako je Brumík. Nejlépe mi z toho ale vychází nutela tu vpíchnout pomocí stříkačky třeba do oušek a do nožiček. Hlavně brát při krájení na to zřetel ať to není všude.

Brumík

 – 4 vejce

– 240 g třtinového cukru

– 250 g hladké mouky

– 100 ml horké vody

– 150 ml oleje

– kypřící prášek

– kakao

– vanilková, rumová esence

 

V menší míse vyšleháme bílky s polovinou cukru do tuhého sněhu a odložíme stranou. Ve větší míse vyšleháme žloutky se zbytkem cukru, přidá se olej a voda. Dále přidáme prosátou mouku s práškem na pečení a pořádně se vše promíchá. Nakonec se přidá sníh z bílků. Teď můžete kus odebrat, obarvit kakaem a přidat případně rumovou esenci. Zbytek zase můžete navonět vanilkou. Nebo oboje navonět vanilkou. Záleží na preferencích. 🙂 Pak vše nalijeme do formy a pečeme na 180°C.

Dobré je taky dát kakaovou část jen do oušek, a třeba bříška. Zbytek přelít bílou částí.

Jsem si jistá, že se vám tento piškot povede hned na poprvé. Samozřejmě nemusíte ho dělat do silikonové formy medvěda. Dát ho do dortové formy a přelít čokoládou bude také zajímavé. Nebo třeba dát do bábovkové formy. Je to jen o nápadu.

brumík

 

Tak ať chutná!

Znáte tento recept?

Další recepty najdete zde.

Mohlo by se vám líbit..

3 thoughts on “Recept – Brumík”

  1. Mně se to strašně líbí, už jsem vašeho medvěda viděla na instagramu a prostě je to senzančí 😀 A chtěla jsem se zeptat (jakožto já, která peče jednou za uherský rok, tak tomu moc nerozumím 😀 ) kdybych tedy chtěla dát doprostřed tu čokoládu, jako je v brumíkovi, jak to mám tedy udělat? :O Snažím se na to nějak přijít, ale nějak mi to nejde…a už vidím, že to bude určitě jednoduchý 😀

    1. Ahoj, někdo to tam zmiňuji, že teoreticky by to mělo jít injekční stříkačkou (bez jehly) tu normálně koupíš v lékárně, naplníš nějakou čokolodádou nebo bych to viděla na nutelu. A necháš zchladnout. Aby při krájení to nevyteklo. 😀 Ale je to má teorie, v praxi to chci vyzkoušet v blízké době a dát report. 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *