Recept – Red Velvet – Dort pro mlsné medvědy
Dnes si společně ukážeme jak udělat velice chutný dort jménem Red Velvet, který se hodí na narozeniny a nebo jen tak pro každodenní mlsání. Není to nic těžkého a dokonce i já jsme to zvládl. Co bych taky neudělal pro medvědí slečnu že jo. Takže si nachystejte vařečky, formu na dort se šlehačem a můžeme začít tvořit tohle veledílo. Předem upozorňuji, že recept nepatří k úplně nejjednodušším. Ale nějaká věda to taky není. Hurá do toho.
Red Velvet – Těsto
Nejdřív si uděláme těsto. Vytřete formu olejem a vysypejte ji moukou, aby se nám korpus nepřilepil. Pak postupně do misky dáte všechny tekuté přísady. Olej, podmáslí, vajíčka, barvivo (aby byl dortík hezky červený, dá se použít i červená řepa), ocet a vanilkový extrakt. Vše důkladně promícháte a odložte stranou. Do druhé misky dáme všechny suché přísady. Mouku, cukr, sodu, sůl a kakao. Opět vše důkladně promícháme. Kdo nechce moc sladký, nedávejte tolik cukru. Nyní nastal vařečky a vysvalovaných rukou. Postupně přisypávejte sypkou směs do té tekuté a míchejte a míchejte dokud nebudete mít hezky hladké těsto. Které vylejete do vymazané a vysypané formy.
Když máme takhle hezky vyšlehané a těsto připravené ve formě, stačí mít jen rozpálenou troubu na 180°C a šoupnout to tam. Pečlivě pečení hlídejte špejlí. Nám se korpus pekl něco málo přes hodinu. Což byla dvojnásobná doba, než jsme očekávali. Nakonec se ale zadařilo a korpus dortu Red Velvet byl na světě.
Red Velvet – Krém
Dejte dort třeba na balkon vychladit a pustíme se do krému.
Jednoduché jako facka. Do misky si dejte lučinu a mascarpone, hezky celé baleníčko. Cukr, opět kdo nemusí tak moc sladké dá si méně. Máslo a vanilkovej extrakt. Vytasíte šlehač a budete zuřivě šlehat dokud nebude vše důkladně promíchané. Krémem potřete vychladnutý a rozřezaný dort ze všech stran a zevnitř aby nám to udělalo hezké patro. Nezapomeňte seříznout dort z vrchu, ať má hezký tvar. Teď už zbývá jen dozdobit, nechat zatuhnout a máte vyhráno. Já jsme volil vlašské ořechy v celku, namleté a nastrouhanou čokoládu. Fantazii se meze nekladou. Nechte hezky zatuhnout a můžete podávat.
Dobrou chuť!
Pečete dorty nebo si je raději objednáváte?
Nezapomeňte se podívat i na náš minulý recept na bábovku.
Váš pečící Medvěd
Mně by stačil jenom ten krém…
Myslím, že bys nebyl sám :).
Vypadá naprosto luxusně!! Asi zkusím na nějakou oslavu… jen tak pro nás 3 to nemá smysl – ja bych ho snědla celý sama 😀
Pingback:Leden 2017 - Brandnooz box - Rozbalování | Medvěd Testuje
Dobrý den, díky za skvělý recept! Už jen, když koukám na ty obrázky, tak se olizuji až za ušima 🙂 Myslíte, že by bylo možné nahradit pšeničnou mouku za žitnou, případně v kombinaci s jinou, bezlepkovou moukou?
Předem díky za odpověď.
Pavlína
Dobrý den,
osobně bych ji nahradil nějakou bezlepkovou směsí na pečení. Žitná mouka by mi tam asi moc neseděla, ale nezkoušel jsem. Rozhodně bych tam necpal pohankovou mouku ani kukuřičnou, ty mají specifickou chuť a asi by to nebylo ono.
Pingback:Jídlo #4 - střípky z Instagramu | Medvěd & jeho slečna testuje