Recept – Šlehačková bábovka
Šlehačková bábovka = nejlehčí bábovka
Zahoďte recepty na olejovky už je nebudete potřebovat. Na scénu přichází šlehačková bábovka. Fotku jste možná už viděli na facebooku a pokud ne tak se přidejte -> odkaz. Bábovka na, kterou všichni co jí jedli pěli chválu i týden poté co ji ochutnali. Recept, tedy jeho jednoduchost vás ta omráčí, že budete chtít hned ji upéct a následně sníst.
Babička mi o ní vyprávěla a dala recept, tak jsem hned při první možnosti ji upekla a všichni si opravdu pochvalovali. A to je to nejlepší. Tenhle recept bude jako dar z nebes pro ty co neradi pečou nebo neumí zas až tak dobře péct, ale i tak by chtěli návštěvě nabídnout něco z vlastní kuchyně.
Tak vzhůru na to!
Recept
Vše kromě šlehačky už pravděpodobně máte doma. Takže šlehačku dokoupit, splašit ideálně formu na bábovku a zapnout troubu. Pak vymažte formu máslem nebo olejem a vysypte. Pokud chcete hladší bábovku tak použijte třeba polohrubou mouku jestli, ale vám na tom tolik nezálež tak vysypte kokosem.
Do mísy dejte vejce, cukr a šlehačku. Vše dohromady pak rozšlehejte klasickou metličkou. Až bude vše v jednu hmotu, přidejte mouku, prášek do pečiva, kápněte rum nebo aroma. Hezky promíchejte a nalijte do formy. OVŠEM NE VŠE! Kus si ještě nechte a ten obarvete kakaem. Dejte do formy a honem s tím do trouby.
Po upečení nechte trochu vychladnout a vyklopte a nechte zcela vychladnout. Případně pak pocukrujte, ale není to třeba. Je možné také polít čokoládou, ale to se mi zdá upřímně zbytečné. Bábovka je dobrá tak jak je i dalších pár dnů, stále měkká, vláčná a není dusivá.
Jsem si jistá, že všichni komu ji nabídnete budou slintat, přidávat si a žadonit o recept. Nedávejte! A machrujte dál. Myslí, že všichni budete mít jasno co a jak, ale kdyby ne, tak napište a já vám poradím a pomůžu.
Dobrou chuť
Medvědova slečna
Báboffku mám rád v jakékoliff formě.
Bábofka vždycky dobrááá
– Medvědova slečna
Bábovku z kakaa taky dělám, možná se tenhle recept od mého trošičku liší, ale ne o moc. Všichni vždycky slintají 😀
Tak z kakaa? To se většinou vždycky dělá mramor 🙂
*ze šlehačky 😀
Aha toho jsem si taky mohla všimnout dřív 😀 to mám za to že jsem na to odpovídala postupně 😀
Ta šlehačková mě baví víc jak olejovka 😀
– Medvědova slečna
Pingback:Recept - Red Velvet - Dort pro mlsné medvědy | Medvěd testuje