Cvakla klika, vrzly panty, medvěd vkráčí do dveří. Bere hrnce, míchá těsto, co nám asi uvaří? Halloweenské muffiny!

Vítejte u dalšího receptu na letošní Halloween. Společně s medvědí slečnou (moje míň chlupatá polovička) si dnes ukážeme jak upéct tuhle dobrotu. Je to jednoduché a i ti méně zruční jako já to dokážou bez problému. Chopte se vařeček a jdeme na to.

 Halloweenské muffiny

Výzva:

Portál blogerky.cz udělal výzvu – Uvař se zeleninou a ovocem Dione. Tak nás s medvědicí napadlo proč to nezkusit a nespojit s tímto úžasným receptem. Byli jsme vybráni a ovoce co nám bylo posláno jsme použili do receptu a rádi vám ho představíme. Samotné halloweenské muffiny budeme péct 25 – 30 minut na 180°C, podle toho kolik si kydnete těsta do košíčků. Přeliv zabere asi deset minut.

A nyní již k receptu.

doba

Suroviny:

Dva medvědi obtížnost. Myslím, že by to měl každý zvládnou v pohodě a kdo neumí péct, ten bude následovat přesně recept a s výsledkem bude taky spokojený. Všechny suroviny a poměry jsou dané pro 12 muffinů. Ze suchých surovin si nachystejte mouku hladkou i polohrubou, cukr krystal, kakao, prášek do pečiva a čokoládu.

img_9364

Z těch mokrých surovin budeme potřebovat vajíčka, mléko, roztavené vychladnuté máslo a uvařenou kávu.

img_9376

 Na přeliv budeme potřebovat již zmíněné ovoce a trochu vanilkového pudingu.

img_9351

Musím tady opravdu trošku vyzdvihnout to ovoce. V minulosti jsem s mraženým ovocem neměl nikdy moc dobré zkušenosti, ale tohle mě opravdu překvapilo. Krásně zralé, velké a velmi chutné kusy No posuďte sami. S ovocem jsme byli oba dva opravdu nad míru spokojeni a skvěle dodalo lehce kyselou chuť.

img_9355

img_9354

 suroviny

Postup – Halloweenské muffiny:

Stejně jako minule si nejdřív předehřejte troubu. Hned po troubě dejte uvařit vodu na kávu, zalejte ji a nechte vychladit. Zvlášť v mísách si smíchejte suché a mokré přísady. Vše pečlivě promíchejte. Potom tekutou část přidejte k té suché a hezky hněteme dokud nebude vše promíchané a těsto nebude mít krásně čokoládovou barvu. Nyní je moment kdy přidáte ovoce a ještě jednou zamícháte, ovoce dejte tak od oka, ne že tam dáte kilo. Čím víc ho tam dáte, tím víc bude těsta, takže nám vzniklo nakonec ne 12 ale 16 muffinů. Nachystejte si formu, do ní košíčky a naplňte je. Vycházelo to tak akorát, když jsme dali jednu vrchovatou lžíci těsta. Košíčky nepřeplňujte. Šoupněte do trouby a hurá na přeliv.

img_9384

Postup – Přeliv:

Zbylé ovoce, které nevešlo do těsta mrskněte do kastrolu a zapalte pod ním. Hezky to celé povolí, doslaďte cukrem a zahustěte vanilkovým pudingem, hezky se to potom bude táhnout. Trochu to povařte až to zhoustne a je to. Cukru každý podle libosti. Čím víc budete přeliv podávat chladnější, tím bude víc tuhý, proto je ideální pokojová teplota. Z ledničky by mohl být až moc tuhý.

img_9389

Závěr:

No a to je celý, po uplynutí 25 – 30 minut, vytáhneme naše halloweenské muffiny z trouby. Jak poznáte, že je muffin dostatečně hotový? Ne špejlí, pokud jste do nich přidali i čokoládu jako my, tak špejle bude zapatlaná a nic nepoznáte. Na omak zkusíte povrch muffinu, pokud je tvrdý, je hotový. Pokud se třepe tak dejte ještě na chvíli dodělat. Tak šup s tím na talíř a nezbývá nic jiného než je sníst.

img_9390

img_9403

Dobrou chuť!

Pečete rádi muffiny? Jaké máte rádi halloweenské dezerty?

Vaši vždy rádi jídlo testující a vařící medvěd s jeho slečnou

 

 

Mohlo by se vám líbit..

12 thoughts on “Recept – Halloweenské muffiny s krvavým přelivem”

  1. Nebýt taková nešika, určitě bych se do toho pustila, ale zatím zůstanu u svých nejoblíbenějších vanilkových muffinů, které mají u nás v kavárně 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *