Podzim se nám ze objevil z ničeho nic a na nás, na všechny dolehl přicházející Halloween a věci spojené s ním. Jelikož medvědi rádi testují a také jí, tak jsme si pro vás tentokrát připravili poměrně jednoduchý, ale ne pro úplné začátečníky, recept na čokoládovočokoládové halloweenské sušenky podle Dextra z hodně moc čokolády a kakaa. Kdo nezná Dextra, ať si ten seriál vyhledají na internetu. Za množství krve které najdete, neručíme.

halloweenské sušenky

doba

Suroviny:

Celková náročnost je tentokrát tří medvědi z pěti. Přece jen to není recept pro úplné začátečníky a vyžaduje pečení, míchání, hlídání nespálení, dochucování a zdobení. Co budeme tedy potřebovat? Pro celkové zjednodušení si nachystejte hrnek, v kterém to budete všechno odměřovat. Potom si nachystejte mouku, kakao, máslo, cukr, vajíčko, sůl a vanilkový extrakt nebo lusk. Budeme potřebovat misky, plech a ruční šlehač. Vše doma jistě máte, tak hurá do toho.

img_8773

suroviny

Postup:

Do malé misky nasypeme mouku, kakao a špetku soli. Pořádně vše promícháme a potom odložíme někam stranou. Nyní přichází čas elektrického šlehače, zaražte metličky, do misky dejte máslo s cukrem a hezky šleháme s šleháme a ještě šleháme. Dokud se nám oboje suroviny krásně nespojí. Teď je čas na vajíčko a vanilku. Rozplcněte vajíčko do misky  s máslem a cukrem, přidejte vanilku a šlehejte co to dá, dokud nemáme hezky hebkou směs. Tak a nyní šlehač doporučujeme dát na nejnižší rychlost protože jinak by to bylo všude. Jdeme přidat obsah první misky, neboli mouku kakao a sůl. Postupně přisypáváme a zároveň druhou rukou šleháme. Nedávejte tam vše naráz, kakao v očích není nic příjemnýho. Vše vyšlehejte do hezky hutné tmavě hnědé hmoty.

Závěr těsta:

Aby tyhle halloweenské sušenky byly opravdu hodně čokoládové, přidáme ještě kousky čokolády přímo do těsta. Buď nakrájejte čokoládu na vaření, nebo kupte tyhle bobky co my. Obojí poslouží dobře. Těsto v misce zabalte a dejte do lednice odležet na jednu až dvě hodiny z důvodu, aby se vše hezky rozleželo a hlavně aby nám potom šly hezky tvarovat kuličky na plech. S řídkým těstem to je jinak fakt dřina.

img_8776

Pečení:

Tak po dvou hodinkách si vyndáme těsto z lednice ven. Vysteleme si plech pečícím papírem. Nic nevysypáváme ani nevymazáváme. Vůbec se toho nebojte a normálně si naberte trochu těsta do dlaní a hezky vyšoulejte kuličku, kterou položíte na pečící papír. Udělejte takhle celej plech, dokud nevymatláte všechno těsto.

img_8793img_8794

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuličky na plechu musíte trošku rozplácnout. My jsme to dělali rukama, ale to bych moc nedoporučoval. Když se sušenky upečou, vidíte pak obtisklé prsty a nemají všechny hezkej rovnej povrch. Proto je rozplácněte něčím placatým, třeba skleničkou. Po dopečení můžete už sušenky vlastně sníst, my si e však ještě nazdobíme.

 

Zdobení:

Rozpusťte si bílou čokoládu a všechny sušenky jí potřete, aby byly hezky bíle z vršku a následná krvavá vrstva tak půjde ještě lépe vidět. Můžete použít i nějakou světlou cukrářskou polevu, to je už každýho věc, čím si naňahňá, mělo by to ale být bílé nebo hodně světlé barvy. Potom si udělejte cukrovou polevu, řídkou pokud možno, aby se vám krev hezky rozstříkla do stran. Dejte potom sušenky do lednice, aby čokoláda na nich zatuhla. Nezkoušejte rozpustit znovu bílou čokoládu a dát do ní barvivo. Byli by jste svědky nečekané super rychlé tuhnoucí červené už ani ne čokolády, ale pseudohmoty na vyhození. Cukrovou polevu bez problému obarvíme, nabereme trochu na lžičku a hezky kroužíme nad rozloženýma, ztuhlýma sušenkama, které jsou potřené bílou čokoládou. Udělají se nám krásné cákance krve.

 

Výsledek – Čokoládovočokoládové halloweenské sušenky:

No a to je vlastně všechno, časově to je celkem náročnější, ale výsledek myslím stojí za to. Určitě tím pobavíte a jejich chutí ohromíte nejednoho strávníka. Teď už jen zbývá si rozhodnout k čemu si sušenky dáte. Káva, čaj, nebo jen tak?

img_8806

 

Dobrou chuť!

Zkoušeli jste sušenky podle tohoto receptu? Pečete na Halloween nebo jste zastáncem našeho svátku?

Koukně i na náš minulý recept na domácí sýr.

Váši vždy rádi jídlo testující a vařící medvěd s jeho slečnou

Mohlo by se vám líbit..

16 thoughts on “Recept – Čokoládovočokoládové halloweenské sušenky podle Dextra”

  1. ou, mňam. Najednou mám chutě. Vypadá to fakt hezky. Já jsem osobně neskutečný milovník čokolády, musím jí mít pořád, ikdyž teď nějak není. Jsem schopna sníst celou čokoládu do 5 minut a s posledním kouskem se vždy rozloučím.

  2. wowo je to úžasný recept 😀 určite ho na haloween vyskúšam 😀 kdeže ho oslávim doma s my best rfiend XD a toto sa aj hodí :3 diki za tip XD . Sušienky mi celkom idú ale bojím sa toľkej čokolády a kaka .

    1. Tak to bude párty jak se patří. 🙂 Určitě tu do halloweenu najdeš ještě pár nápadů jak vaši párty zdokonalit – zhalloweenštit (toto slovo asi není ani ve slovníku :D:D:D)
      A čokolády ani kakaa se neboj, je toho akorát. 🙂

      – Medvědova slečna

  3. Sušenky vypadají hodně dobře a tolik čokolády!
    Dle receptu mi nepřipadají až tolik těžký, ale asi je to o zkušenostech vaření/pečení každého jedince.
    Určitě je někdy vyzkouším.

  4. Každý rok zkoumám a přemýšlím čím být originální na halloween. Takže díky za další skvělý tip, protože miluju čokoládu a tohle je hodně čokoládové 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *